Avond 31 – Familieopstellingen 20 juni 2016

Op onze 31e avond met familieopstellingen van Opstellingen Amsterdam regende en regende het en mochten we 15 deelnemers verwelkomen, 12 vrouwen en 3 mannen.

Het gedicht van de avond was van Judith Herzberg:

“Het duurt altijd langer dan je denkt,
ook als je denkt
het zal wel langer duren dan ik denk
dan duurt het toch nog langer
dan je denkt.

Het is altijd veel duurder dan je denkt,
ook als je denkt
het zal wel duurder worden dan ik denk
dan wordt het toch nog duurder
dan je denkt.

Het kost meer moeite dan je denkt
ook als je denkt
het zal wel veel meer moeite kosten dan ik denk
dan kost het toch meer moeite
dan je denkt.

Het duurt veel korter dan je denkt
ook als je denkt
het zal wel korter duren dan ik denk
dan duurt het toch
nog korter dan je denkt.”

Het lied van deze avond: “Gelukkig” van Stef Bos.

In de eerste opstelling stonden de vraagsteller zelf en representanten voor de woorden ‘verlangen’, ‘open’ en ‘zoon’. En er kwamen daarna representanten voor: een ander deel van de vraagsteller, het hart, wijsheid & passie, boosheid, en een stukje irritatie in het verlangen.

In de tweede opstelling stond de vraagsteller meteen vanaf het begin centraal, in de kern. En mocht er genomen en ontvangen worden van alle deelnemers. En gegeven.

Deze avond was een voedende samenkomst die eindigde met een hand-in-hand-kring waarin o.a. de volgende woorden gedeeld werden: feest van erkenning – zacht – support – leegte – begrip – stil – intens – mooi – inzicht – bijzonder – glimlach – indrukwekkend.

1 gedachte op “Avond 31 – Familieopstellingen 20 juni 2016

  1. Allereerst genoot ik enorm van de warme, uitnodigende sfeer die jullie gecreëerd hebben van de zaal, d.m.v. de inrichting, kaarsjes en de tafel met thee, koffie en lekkernijen én het mooie gitaarspel van Tura!
    De begeleiding die ik van Gerard Smets kreeg (in de sessie voor de opstelling) en tijdens de opstelling, ervaarde ik als liefdevol, warm, betrokken en steunend. Gerard spiegelde mij op de blinde vlekken die ik had. Dat was heel fijn.
    De opstelling zelf was confronterend en emotioneel en nadat de representant voor passie en wijsheid opgesteld werd, kon ik helemaal thuiskomen.
    Ik merk dat het nu nog doorwerkt en het voelt als heel openend en ondersteunend om met mijn innerlijke werk verder te gaan.
    Dank je wel, Gerard, voor de fijne, liefdevolle begeleiding! Ik wens jullie toe dat je vele harten kunt bereiken met dit prachtige werk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *