Avond 22 – Familieopstellingen 16 maart 2015

“Rond, de cirkel is rond; verwarring; een beetje magisch; dankbaarheid, plezier; energiek; lekker; warm; een beetje chaotisch; verrassend; humor; eenvoud.” Zomaar wat woorden die 4 mannen en 10 vrouwen uitspraken aan het einde van een avond met familieopstellingen – en tranen en veel lachen – in Mr. Bean aan de Ceintuurbaan te Amsterdam.

Het gedicht “Levensweg” was van Hans Stolp, vrij naar Dag Hammarskjöld:

Vele wegen kent het leven,
maar van al die wegen
is er één die jij te gaan hebt.

Die éne is voor jou. Die ene slechts.

En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.

De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.

De weg koos jou.
Ben jij bereid te gaan?

 

Een vlammende live-vertolking van het lied “Laat me” van Ramses Shaffy leidde een opstelling in met o.a. het verlangen tot een bijzondere verbinding. De aanvrager stond vanaf het begin zelf in het veld met representanten voor: moeder/het moeder-deel, dualiteit, het hoofd, het hart, en vertrouwen.

Na de pauze en meezingen met “Dans me naar het hart van jou” (Nederlandse vertaling van Leonard Cohens ‘Take me to the end of love’) deden we iets nieuws: twee tetralemma-opstellingen. Vrij naar de inzichten van Mathias Varga von Kibéd en Insa Sparrer. Boeiend bij het verkrijgen van nieuwe inzichten bij dilemma’s. En dat zelfs zonder iets te weten over de inhoud van het betreffende dilemma!

“Humor. Rond, de cirkel is rond.  Dankbaarheid.Eenvoud. Plezier. Energiek. Een beetje magisch. Lekker. Warm. Een beetje chaotisch. Verrassend. Verwarring.”
=

Mocht jij nog iets willen vertellen over je ervaring op deze avond, dan kan je dat hieronder doen. Je emailadres wordt niet geopenbaard.

=

3 gedachten over “Avond 22 – Familieopstellingen 16 maart 2015

  1. Wat een rijkdom. In de loge ging ik zelf ook in proces bij de eerste opstelling. Van een verscheurd ratio tot een warm opkomende gloed diep in mijn hart. Ontroerende beelden en ervaring. Wat een verbindende en vernieuwende rijkdom. Dank Gerard, Lies, Tura. Met muziek als oord van overvloed.

    • En jij hebt ons in de tetralemma-opstelling weer lief en zoet laten lachen door de intense (en voor ons inhoudelijke onbekend gebleven) uitwisseling die je had met de sierlijke Audrey Hepburn op de foto aan de muur! 😀
      Ik geniet van jouw rijkdom die je altijd bereid bent om te delen!
      Dank je wel, Paul!

  2. Warmte, Liefdevolle aandacht, inzicht en prachtige muziek zomaar op deze maandagavond cadeau gekregen. Dank allen en zeker tot de volgende keer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *