Avond 21 – Familieopstellingen 26 januari 2015

Je plaats weten. Potentieel. Blij. Ontrollen. Verwarring. Verbinding. Meetrillen met een beetje weerstand ertegen. Dankbaarheid. Ontroering. Zuchten. Hoppa!
Zomaar wat woorden die de groep van 5 mannen en 11 vrouwen uitsprak in de eindkring van een enerverende avond met familieopstellingen in Mr. Bean aan de Ceintuurbaan te Amsterdam.

Het lied “Als de liefde niet bestond” van Toon Hermans leidde een bijzondere opstelling in rondom het verlangen “vrijheid in verbinding (met mijn familie)”. Het was bijzonder omdat de meest recente inzichten van Frans Rupert ten grondslag lagen aan de keuze van representanten: verlangen, vrijheid, verbinding, familie, en de woordjes “in” en “met” en “mijn”. En de aanvrager stond zelf vanaf het begin in het veld.

Na de pauze en Tura’s eigenwijze vertolking van “Ik hou van jou” (Jacques Brel / Herman van Veen) kwam er een opstelling rondom ‘Durf’ (“soms genoeg, soms te weinig”). Met representanten voor de aanvrager zelf (met veel durf), een vraagteken met in elk geval veel geborgenheid en ‘bekendheid’, het onverwachte, een mysterieuze toekomst en een hindernis. De aanvrager kwam op het eind van de opstelling ook het veld in.

“Je plaats weten. Potentieel. Blij. Ontrollen. Verwarring. Verbinding. Meetrillen met een beetje weerstand ertegen. Dankbaarheid. Ontroering. Zuchten. Hoppa!”

Mocht jij nog iets willen vertellen over je ervaring op deze avond, dan kan je dat hieronder doen. Je emailadres wordt niet geopenbaard.

=

2 gedachten over “Avond 21 – Familieopstellingen 26 januari 2015

  1. Ik hou van mensen en van leren. Warm welkom bij Mr. Bean. De vertrouwelijke sfeer, het thuisgevoel en de veilige spelregels. IK mocht getuige zijn. Wat een rijkdom hebben we met elkaar gedeeld. Wanneer het mij als coach bij coachingstrajecten overstijgt weet ik mensen voor diepgang naar dit warme TRIO(Gerard, Lies, Tura) te verwijzen. Met bijzondere resultaten. Dank voor deze avond die ons wederom verder helpt.

  2. Ik was er voor het eerst bij in Amsterdam en ging met een heel goed gevoel naar huis. De sfeer vond ik heel warm en veilig en tijdens beide opstellingen heb ik helemaal kunnen “zijn” zonder me ongemakkelijk te voelen. Daarvoor wil ik de begeleiders en iedereen die aanwezig was bedanken!
    En… de volgende keer ben ik er zo mogelijk graag weer bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *