Avond 18 – Familieopstellingen 3 juni 2014

12 vrouwen en 2 mannen vulden Mr. Bean in het begin van deze familieopstellingenavond even met de spanning van afwachting, die zich na de inleidende oefening ontlaadde in een sfeer vol openheid en vertrouwen.
Lies en Tura begeleidden de opstellingen.

De eerste opstelling, ingeleid door het live gezongen lied “Bridge over Troubled Water”, ging over een ongewenste gedragen last (“bagger”). Met representanten voor moeder, vader, de ik-persoon en een vraagteken.

Na de pauze en het lied “Appels op de Tafelsprei” ging de tweede opstelling over gezondheid en  fysieke klachten.
Met representanten voor de klachten, de ik-persoon, vrijheid. En toen stapte de aanvrager – heel verrassend vonden wij –  zelf het “veld” in als boosheid. Later werden vader, moeder, en steun voor moeder ingebracht.

Beide opstellingen brachten – elk op hun eigen wijze – een fijne helderheid.

Hand-in-hand stonden we op het einde van de avond in de kring en kwamen o.a. de volgende reacties naar voren: bevrijdend, vertraagd, dankbaar, ik ben ontroerd, mooi, verrassend, inzicht, heftig, zacht.

Amsterdam, 3 juni 2014

=

Mocht jij zelfs nog iets willen delen over deze avond, dan kan dat hieronder.  😀

=

 

4 gedachten over “Avond 18 – Familieopstellingen 3 juni 2014

 1. Dank Lies en Tura, inbrengers, representanten en deelnemers. Deze gastvrije, warme, heldere, rake en bevrijdende avond had ik voor geen goud willen missen. Tura je bent daarbij een bevrijdende muzikant.

  • Dank je wel, Paul, voor je lovende woorden. Ook ik heb genoten van deze avond en van de snelheid waarmee binnen in een kleine groep mensen – in het begin nog onbekenden voor elkaar – saamhorigheid, respect en verbondenheid ontstaat. Dat is telkens weer wat mij verrast en voedt. In dankbaarheid.

 2. Het is altijd liefde van waaruit onze zoektocht ontstaat, het is altijd liefde waarin wij vinden. Het verlangen bepaalt iedere geoorloofde dwaling daartussen en schenkt ons de vrijheid om eindeloos te kleuren met onze kracht en kwetsbaarheid.
  ` Het is als een korenaar die buigt in de wind, en omdat ze buigt op het punt waar zij zwak is, houdt ze stand.` (Bert Hellinger)

  Dank aan allen voor deze avond, de voelbare liefde, zo vol aanwezig.
  Lies+Tura; XXX

  • Dank je wel, Wilma, voor de schoonheid van je woorden die mij telkens raken:

   “Het is altijd liefde
   van waaruit onze
   zoektocht ontstaat,
   het is altijd liefde waarin
   wij vinden.

   Het verlangen
   bepaalt
   iedere geoorloofde dwaling
   daartussen en schenkt
   ons de vrijheid om
   eindeloos te kleuren met
   onze
   kracht en kwetsbaarheid.”

   Jouw aanwezigheid als representant werkte bevrijdend in velerlei opzichten. Dank je wel voor je kracht en durven springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *